Jen co s nasazením života zmařil pekelné plány Heroda Sayla, chodí opět do školy a snaží se zvládnout nový dvojí život... a dvojitou porci úkolů za zameškanou dobu. MI-6 s ním však má jiné plány. Na vrcholku alpského štítu Point Blanc se nachází exkluzivní škola, v níž speciální personál pod vedením hrozivého doktora Griefa napravuje mravy vzpurným synkům boháčů. Když jejich otcové začnou náhle umírat, britská zpravodajská služba okamžitě vytuší, že se děje něco nekalého. Vyšle do Point Blanc Alexe,... Celý popis

Koupit za 499 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Jen co s nasazením života zmařil pekelné plány Heroda Sayla, chodí opět do školy a snaží se zvládnout nový dvojí život... a dvojitou porci úkolů za zameškanou dobu. MI-6 s ním však má jiné plány. Na vrcholku alpského štítu Point Blanc se nachází exkluzivní škola, v níž speciální personál pod vedením hrozivého doktora Griefa napravuje mravy vzpurným synkům boháčů. Když jejich otcové začnou náhle umírat, britská zpravodajská služba okamžitě vytuší, že se děje něco nekalého.
Vyšle do Point Blanc Alexe, vybaveného falešnou identitou a další várkou důmyslně maskovaných technických pomůcek, aby jako její žák zjistil, co se ve škole děje. Dokáže však varovat svět před tím, co odhalí, dřív než bude pozdě?

Akademie Point Blanc čerpá z tradice špionážních románů a thrillerů. Neubráníme se srovnání s Jamesem Bondem především proto, že hlavní hrdina stojí proti všem padouchům sám a bojuje s nimi za pomoci své kondice, chladné mysli a důmyslných „udělátek". Nikdy samozřejmě nepoužívá střelné zbraně - a hlavně je to kluk se vším všudy, ne dospělý muž, a podle toho také jedná a uvažuje.
Anthony Horowitz se jako autor chová přesně tak, jak se autor špionážního thrilleru chovat má: napíná nervy drásající děj na hranici uvěřitelnosti tak, aby lehce balancoval mezi hrdinským patosem a ironií, ale nikdy nesklouzl do směšnosti. Jeho příběh „nezletilého Jamese Bonda" má skvěle vymyšlenou zápletku, rychle plynoucí děj a rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co v chlapecké dobrodružné literatuře v posledních letech vzniklo.
Zobrazit více