GRIZLY Žitná mouka celozrnná jemně mletá BIO 1000 g Žitná mouka je vyrobena pomletím celých žitných zrn, má jemnou strukturu a tmavší barvu. Je v ní zachováno velké množství živin a také vlákniny, díky které se budete cítit sytí po delší dobu. Oproti ostatním moukám má nižší obsah lepku. Žito použité na výrobu této mouky je pěstováno v souladu s přírodou, následně je šetrně zpracováno. Mouka se vyrábí vždy v přiměřeném množství tak, aby se k vám dostala co nejdříve po umletí a zabalení. Biopotraviny... Celý popis

Koupit za 49 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

GRIZLY Žitná mouka celozrnná jemně mletá BIO 1000 g

Žitná mouka je vyrobena pomletím celých žitných zrn, má jemnou strukturu a tmavší barvu. Je v ní zachováno velké množství živin a také vlákniny, díky které se budete cítit sytí po delší dobu. Oproti ostatním moukám má nižší obsah lepku.

Žito použité na výrobu této mouky je pěstováno v souladu s přírodou, následně je šetrně zpracováno. Mouka se vyrábí vždy v přiměřeném množství tak, aby se k vám dostala co nejdříve po umletí a zabalení.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Použití: Žitnou mouku použijte k založení chlebového kvásku nebo si upečte tradiční perník nebo vánoční perníčky. Pokud se s celozrnnou mouku teprve seznamujete, zkombinujte mouku bílou a celozrnnou v poměru 4:1. Postupně můžete množství zvyšovat.

Zajímavé recepty a nápady na pečení také naleznete v našem magazínu.

Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky - mouka

Složení: Celozrnná žitná mouka* 100%

*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství

Země původu: Česká republika, Litva, Polsko

Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. 

Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)

Žitná celozrnná mouka je zdravější alternativou bílé mouky, obsahuje více vlákniny. Je skvělá na pečení chleba, založení chlebového kvásku, do perníkového těsta. 

 

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota:

1 449 kJ / 342 kcal

Tuky:

1,3 g

z toho nasycené mastné kyseliny:

0,13 g

Sacharidy:

72,1 g

z toho cukry:

1,8 g

Vláknina:

9 g

Bílkoviny:

6,1 g

Sůl:

0 g

Alergeny: Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Grizly
Množství 1000 g
Druh žitné
Hrubost mletí hladké
Celozrnné ano
Bio ano