Kronika života a vlády Karla IV., krále českého a císaře římského. Postava významného panovníka na pozadí osudů české země ve 14. století. Autor František Kožík ho neidealizuje, ale barvitým způsobem líčí jeho úsilí dát Praze a českým krajům co nejvyšší úroveň mezi evropskými zeměmi. Neméně poutavě je zde popsán proces dobývání moci, během něhož člověk nutně musí opustit pravdu a upřímnost. Autor líčí i Karlův pohnutý život od dětství přes rané mládí na pařížském dvoře a na italských bojištích,... Celý popis

Koupit za 310 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Kronika života a vlády Karla IV., krále českého a císaře římského.

Postava významného panovníka na pozadí osudů české země ve 14. století. Autor František Kožík ho neidealizuje, ale barvitým způsobem líčí jeho úsilí dát Praze a českým krajům co nejvyšší úroveň mezi evropskými zeměmi.

Neméně poutavě je zde popsán proces dobývání moci, během něhož člověk nutně musí opustit pravdu a upřímnost. Autor líčí i Karlův pohnutý život od dětství přes rané mládí na pařížském dvoře a na italských bojištích, jeho cestu k trůnu i diplomatická jednání s evropskými vládci, a zabývá se i historií jeho čtyř manželství. Je to kniha, která nás důvěrně seznamuje s naším nejslavnějším panovníkem.
Zobrazit více

Parametry

Žánr beletrie
Rok vydání 2023
Nakladatelství Nakladatelství 1400
Autor František Kožík
Počet stran 320
Výrobce 1400
Vazba vázaná
Jazyk české
Váha 484 gramů
ISBN 978-80-277-2273-0
Zobrazit více parametrů