Gorilí pohádky a písničky V podání Lucie Bílé se slavná gorilka Moja setkává s mravenci, vrabcem, ježkem i pávem, nachází velkou kamarádku v babičce Kambě a dozvídá se od ní o životě v pralese, podstoupí velmi nebezpečnou zkoušku a nakonec se jí splní její největší přání. Lucie Bílá v roli mámy, vyprávějící pohádky na dobrou noc, i rozverného mláděte bezpochyby potěší jak děti, tak dospělé. CD vzniklo v rámci projektu Odhalení a jeho výtěžek je určen na ochranu goril ve střední Africe. K humorným... Celý popis

Koupit za 129 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Gorilí pohádky a písničky
V podání Lucie Bílé se slavná gorilka Moja setkává s mravenci, vrabcem, ježkem i pávem, nachází velkou kamarádku v babičce Kambě a dozvídá se od ní o životě v pralese, podstoupí velmi nebezpečnou zkoušku a nakonec se jí splní její největší přání.
Lucie Bílá v roli mámy, vyprávějící pohádky na dobrou noc, i rozverného mláděte bezpochyby potěší jak děti, tak dospělé.
CD vzniklo v rámci projektu Odhalení a jeho výtěžek je určen na ochranu goril ve střední Africe. K humorným i poetickým textům Miroslava Bobka a Terezy Šefrnové složil hudbu Václav Noid Bárta a režie se ujal Jan Jiráň. Autorkou titulní ilustrace je Iva Hűttnerová.
Ukázka
„Cože? Ty máš narozeniny?“ vykřikl mravenec. „Promiň! Jím tvůj dort a ani jsem ti nepopřál.“ Rychle přeběhl dort a usadil se Moje na ruce.
„Milá Mojo, za sebe i za svou maminku a za všechny své sourozence ti přeji všechno nejlepší k tvým narozeninám!“
Moja poděkovala a pak trochu unáhleně řekla: „Když máte všichni šlehačku tak rádi, přiveď i maminku a sourozence.“
„Vážně?“ podivil se mravenec. „Maminka nikam nechodí, ale ostatní určitě rádi přijdou!“ Rozběhl se domů a Moja nad dortem přemítala jak to, že mravenec šlehačku zná a ona ne. Jestli to nebude tím, že je malý a všude se snadno dostane. Ale než to stačila pořádně domyslet, začali k ní jako černý potůček proudit mravenci.
Nevěřícně se na ten nekonečný zástup zahleděla. To všechno že jsou mravencovi sourozenci? Myslela, že budou tak dva nebo tři, možná i deset, ale určitě ne takováhle záplava! Kousek před dortem se mravenčí průvod zastavil. V jeho čele stál mravenec, který už
Moje pogratuloval, a radostně volal:
„Tak jsem ti je přivedl!“
„Aha,“ hlesla zaskočená Moja. „A to všechno jsou tví sourozenci?“
„Jistě,“ řekl hrdě mravenec. „Celé naše mraveniště je jedna velká rodina. Mám jedenapadesát tisíc pět set třicet dva sourozenců.“
Pomáháme gorilám
Projekt Odhalení začal jako „trochu jiná reality show“, při které jsme mnoha kamerami sledovali dění v pavilonu goril nížinných v pražské zoologické zahradě. Chtěli jsme nejen upozornit na absurditu komerčních reality show, ale hlavně se dozvědět víc o gorilách a jejich prostřednictvím také o nás samotných.
K našemu překvapení jsme s Odhalením zaznamenali velký úspěch jak v České republice, tak v zahraničí. To však není nejdůležitější důvod, proč ve sledování „pražských“ goril pokračujeme - především jsme si je zamilovali. A začali jsme o nich psát mimo jiné pohádky a říkanky...
Ve volné přírodě nyní žije přibližně sto tisíc goril nížinných. Rozloha pralesů, jež obývají, se však stále zmenšuje, gorily jsou přes veškeré zákazy stále loveny pro maso, jejich mláďata pytláci chytají a prodávají... Hrozí, že gorily nížinné v nejbližších desetiletích vyhynou... Řada organizací se jim proto snaží pomoci. Probíhají výzkumy a nejrůznější osvětové programy, hledají se způsoby, jak zajistit zdroje obživy pro místní obyvatele, jak zachovat souvislé plochy pralesů apod.
Dnes má Odhalení motto „pomáháme gorilám“. Z prostředků, které získáváme prodejem publikací a předmětů s logem Odhalení, podporujeme právě ochranu goril nížinných ve střední Africe. Jsme moc rádi, že se k našemu snažení bez nároku na sebemenší odměnu připojila Lucie Bílá - a věříme, že se vám gorilí pohádky a písničky v její interpretaci budou líbit.
Za projekt Odhalení
Miroslav Bobek
Zobrazit více

Parametry

Rok vydání 2008
Typ nosiče CD
Žánr pop
Interpret Bílá Lucie