Natálčin andulák

0 %
(0 hodnocení)

Ptáci ve městech zapomínají své vlastní písně a napodobují zvuky, které slyší nejčastěji – mobilní telefony, automobilová poplašná zařízení a troubení. (Zpráva ČTK)   Malá Natálka by chtěla mít svůj mobilní telefon. Ne jen tak pro nic za nic, ale aby byla jako maminka. Ta si mobilem pořád s někým povídá a na Natálku nemá čas. Kdyby Natálka měla mobil, mohla by si také povídat. Jenže tohle dospělí nechápou. Vlastně nechápou ani to, že se pětiletý člověk může cítit osamělý. Asi jim nikdy pět nebylo.... Celý popis

Koupit za 149 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Ptáci ve městech zapomínají své vlastní písně a napodobují zvuky, které slyší nejčastěji – mobilní telefony, automobilová poplašná zařízení a troubení. (Zpráva ČTK)
 
Malá Natálka by chtěla mít svůj mobilní telefon. Ne jen tak pro nic za nic, ale aby byla jako maminka. Ta si mobilem pořád s někým povídá a na Natálku nemá čas. Kdyby Natálka měla mobil, mohla by si také povídat. Jenže tohle dospělí nechápou. Vlastně nechápou ani to, že se pětiletý člověk může cítit osamělý. Asi jim nikdy pět nebylo. Ale někdy se může stát zázrak a mobil přiletí na okno sám od sebe…
 

Ocenění

CENA NOCI S ANDERSENEM 2012

ZLATÁ STUHA IBBY 2013: nominace - knihy pro mladší děti, výtvarná část

K titulu Natálčin andulák byla vytvořena jedna z lekcí ze souboru Čtenářské lekce I
 
Anotace čtenářské lekce:
 
Příběh o malé Natálce, která touží po vlastním telefonu ve snaze zařadit se do světa dospělých, se velmi jemně zabývá dětskými pocity samoty a nezadostiučinění. Samotné vyprávění děti podněcuje k tvořivým úkolům a k hledání vlastních odpovědí na předkládaná témata. Obsah lekce dále rozvíjí schopnost všímat si obrazových vyjádření, porozumění kontextu a zároveň procvičuje rozpoznávání mezi beletristickým a informačním textem. Aktivity rovněž zpracovávají závažnější téma knihy, kterým je schopnost popsat slovy vztah k sobě samému. Lekce je vhodná pro 1. a 2. třídu.
 
Unikátní projekt Čtenářských lekcí k sedmi titulům nakladatelství Meander vznikl na základě spolupráce se spolkem Knižní stezka k dětem a Novou školou, o. p. s. a jejím týmem výjimečných a kreativních pedagogů a knihovníků v roce 2018. Během celé lekce jsou využívány metody aktivního učení, aby žáci byli co nejvíce zapojeni a dostávali prostor k hledání a verbalizaci svých názorů. Podle věku a zralosti cílové skupiny budou zařazeny i písemné aktivity. Jádrem celé lekce zůstává vždy titul (text-ilustrace-objekt knihy) samotný.
 
Čtenářské lekce jsou vhodné především pro pedagogy a knihovníky, ale ocení je také rodiče.
 
Zobrazit více

Parametry

Žánr dětské
Rok vydání 2018
Nakladatelství Nakladatelství Meander
Autor Ivona Březinová
Počet stran 32
Výrobce Nakladatelství Meander
Vazba vázaná
Jazyk české
Váha 195 gramů
ISBN 978-80-7558-066-5
Zobrazit více parametrů