Obr Dobr - Dahl Roald

0 %
(0 hodnocení)

Medium:CD - Formát: Audio CD-MP3 Žánr: Pohádka, Fantasy Stopáž: 5:10:00 Autor: Roald Dahl Čte: Věra Slunéčková Hudba: Mario Buzzi Předloha nového filmu Stevena Spielberga z dílen Walta Disneye. Malá osiřelá Sofie, která žije v Londýně, se jedné noci probudí a uvidí něco, co by vlastně vůbec vidět neměla. Jeden moc a moc hodný obr se krade nocí a plní hlavy spících dětí samými krásnými sny. Protože ho ale nikdo nesmí poznat, vezme holčičku s sebou do své jeskyně v zemi obrů. Tam teprve začnou... Celý popis

Koupit za 289 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Medium:CD - Formát: Audio CD-MP3
Žánr: Pohádka, Fantasy
Stopáž: 5:10:00

Autor: Roald Dahl
Čte: Věra Slunéčková
Hudba: Mario Buzzi

Předloha nového filmu Stevena Spielberga z dílen Walta Disneye.

Malá osiřelá Sofie, která žije v Londýně, se jedné noci probudí a uvidí něco, co by vlastně vůbec vidět neměla. Jeden moc a moc hodný obr se krade nocí a plní hlavy spících dětí samými krásnými sny. Protože ho ale nikdo nesmí poznat, vezme holčičku s sebou do své jeskyně v zemi obrů. Tam teprve začnou ta správná dobrodružství!

ROALD DAHL (1916–1990)
Britský spisovatel norského původu, známý především svou tvorbou pro děti. Kromě zfilmovaných Karlíka a továrny na čokoládu a Obra Dobra je dobře známá i jeho dětská kniha Matylda. Byl však také mistrem povídek s originálním smyslem pro humor a s pečlivě komponovaným příběhem a pointou. Mezi nejznámější povídky patří soubor Můj strýček Oswald nebo Milostné rošády.

VĚRA SLUNÉČKOVÁ
Narodila se v Praze, dětství prožila v rodinném domku se zahradou, starala se o husy, kachny, králíky, sekala trávu a cvičila psy. Běhala po lese a sledovala, jak kolem vyrůstají další a další panelové domy, až z lesíka i zahradní čtvrti zůstal jen ostrůvek. Do školy chodila přes plot za zahradou. Chtěla být veterinářkou, ale vystudovala herectví na konzervatoři a následně dramatickou výchovu na pražské Divadelní akademii. V Českém rozhlase vytvořila mnoho hlavních i vedlejších rolí, interpretovala poezii a četbu na pokračování. Spolu s Milanem Dvořákem vystupovala s překlady ruských písničkářů(Galič, Okudžava, Vysockij). Píše a zpívá také vlastní písně. V roce 2014 se odstěhovala z Prahy na jihočeský venkov.
Zobrazit více

Parametry

Žánr beletrie
Jazyk český
Autor Dahl Roald
Čte Slunéčková Věra
Pro děti ano