Pohanka   Ve 100g Energetická hodnota 1490 kJ / 355 kcal Bílkoviny 2,7g Tuky 2,8g Sacharidy 68g Vláknina 12,2g   O produktu Balení obsahuje 400 g pohanky lámanky. Ta je vhodná do hotových polévek, vývarů jako příloha, k přípravě kaší, pomazánek. Rychle měkne - nemusí se vařit. O výrobci Pohankový mlýn Šmajstrla sídlící na Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm se už od roku 1861 věnuje zpracování pohanky. Mele ji mechanickým způsobem, díky kterému si jeho výrobky zachovávají své zdravé kvality.... Celý popis

Koupit za 42 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Pohanka

 
Ve 100g

Energetická hodnota
1490 kJ / 355 kcal

Bílkoviny
2,7g

Tuky
2,8g

Sacharidy
68g

Vláknina
12,2g

 

O produktu

Balení obsahuje 400 g pohanky lámanky. Ta je vhodná do hotových polévek, vývarů jako příloha, k přípravě kaší, pomazánek. Rychle měkne - nemusí se vařit.

O výrobci

Pohankový mlýn Šmajstrla sídlící na Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm se už od roku 1861 věnuje zpracování pohanky. Mele ji mechanickým způsobem, díky kterému si jeho výrobky zachovávají své zdravé kvality.

Zajímavosti

Pohanka obsahuje ve svých semenech i slupkách rutin, který je vynikajícím lékem na cévy v celém organismu. Vrací cévám pružnost. Pravidelná konzumace pohanky (3 x týdně) vyléčí během měsíce hemeroidy. Rutin v pohance výrazně zlepšuje nebo zastaví zhoršování stavu křečových žil na nohou. Pohanka je vhodná v těhotenství. Je znám léčebný účinek pohanky při praskání žilek v oku, obličeji, zvýšené krvácivosti apod. Pohanka obsahuje látku cholin, která regeneruje jaterní buňky. Pohanka obsahuje plnohodnotné bílkoviny podobné živočišným a poskytuje vynikající stravu.

Země původu: Česká republika

Adresa dodavatele: MyFoodMarket, s.r.o., Březina 103 666 01 Březina, Česká republika

 
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Šmajstrla
Hmotnost 400 g
Druh lámanka
Bio ne