Autor : Lawrence Ferlinghetti, Popis : Obsáhlý výbor z básnické tvorby předního amerického básníka, žijící legendy a ikony San Franciska Lawrence Ferlinghettiho (nar. 1919). Sbírka shrnuje Ferlinghettiho tvorbu z let 1955 - 2011 ve všech jejích podobách: od lyrických, snových a imaginativních básní, přes jazzové improvizace, halucinogeny inspirované texty, sugestivní pamflety a letáky až po ironické, satirické a nezastřeně politické básně a poetická pásma. Výbor představuje tohoto básníka ulice,... Celý popis

Koupit za 333 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Autor : Lawrence Ferlinghetti, Popis : Obsáhlý výbor z básnické tvorby předního amerického básníka, žijící legendy a ikony San Franciska Lawrence Ferlinghettiho (nar. 1919).
Sbírka shrnuje Ferlinghettiho tvorbu z let 1955 - 2011 ve všech jejích podobách: od lyrických, snových a imaginativních básní, přes jazzové improvizace, halucinogeny inspirované texty, sugestivní pamflety a letáky až po ironické, satirické a nezastřeně politické básně a poetická pásma. Výbor představuje tohoto básníka ulice, "sólového tragika", jako zasvěceného průvodce poválečnou kulturní historií USA.
Kniha obsahuje básně známé z překladů Jana Zábrany a v překladu Luboše Snížka i básně v češtině vycházející zcela poprvé.
Kniha vychází s finanční podporou Velvyslanectví Spojených států amerických v České republice., Druh sortimentu : Kniha, Název : Ve snu ve snu snil jsem sen, Jazyk : Čeština, Počet stran : 352
Zobrazit více

Parametry

Žánr poezie
Rok vydání 2013
Autor Lawrence Ferlinghetti
Počet stran 352
Výrobce Maťa
Vazba vázaná
Jazyk české
Váha 492 gramů
ISBN 978-80-7287-179-7
Zobrazit více parametrů