Kniha má naražené rohy, viz druhý obrázek KOMPLETNÍ KNIŽNÍ VYDÁNÍ Večerníčku Chaloupka na vršku se navrací do malé podhorské vesničky v předminulém století. Její obyvatelé žijí prostým životem, jemuž dává řád především střídání ročních dob. Hospodaří na polích, chovají včely a domácí zvířata a věnují se nejrůznějším řemeslům. Drží v úctě staré tradice a obyčeje, a přestože nemají lehké živobytí, navzájem si sousedsky pomáhají a prožívají společně všechny svátky. Hlavními hrdiny celého vyprávění... Celý popis

Koupit za 483 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Kniha má naražené rohy, viz druhý obrázek

KOMPLETNÍ KNIŽNÍ VYDÁNÍ Večerníčku Chaloupka na vršku se navrací do malé podhorské vesničky v předminulém století. Její obyvatelé žijí prostým životem, jemuž dává řád především střídání ročních dob. Hospodaří na polích, chovají včely a domácí zvířata a věnují se nejrůznějším řemeslům. Drží v úctě staré tradice a obyčeje, a přestože nemají lehké živobytí, navzájem si sousedsky pomáhají a prožívají společně všechny svátky. Hlavními hrdiny celého vyprávění jsou ovšem děti – Honzík a Andulka z chalupy řezbáře Tomše a Martínek s Apolenkou z rodiny sedláka Vojty. Mají své každodenní povinnosti a musí doma vypomáhat. Zároveň si ale umějí najít zábavu a zažívají svá dětská dobrodružství jako každé děti v každé době všude jinde na světě.

Laskavé vyprávění dokreslují pořekadla, pranostiky a lidové písničky. Pro první čtenáře jsou některé obrázky vybaveny bublinami s jednoduchými texty.
Zobrazit více

Parametry

Žánr beletrie
Rok vydání 2022
Nakladatelství Edice České televize
Autor Šárka Váchová
Počet stran 432
Výrobce Edice České televize
Vazba pevná
Jazyk české
Váha 1560 gramů
ISBN 978-80-7404-363-5
Zobrazit více parametrů