Dílo, jež nikdy nezestárlo, bývá neprávem řazeno do kánonu literatury pro děti a mládež, ale jeho půvaby jsou velmi vrstevnaté a epická rovina, malými čtenáři tak oblíbená, je jen jednou z mnoha.   Co činí text tak atraktivním i dnes? Především živý jazyk, osobitý, nadčasový humor, sarkastické glosování mezilidských vztahů a celého vějíře neřestí. Jistě i jedinečný krajový kolorit, přesvědčení o harmonickém vztahu mezi přírodou a lidmi či všudypřítomná touha vyvzdorovat si svobodu. Malé i velké... Celý popis

Koupit za 301 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Dílo, jež nikdy nezestárlo, bývá neprávem řazeno do kánonu literatury pro děti a mládež, ale jeho půvaby jsou velmi vrstevnaté a epická rovina, malými čtenáři tak oblíbená, je jen jednou z mnoha.
 
Co činí text tak atraktivním i dnes? Především živý jazyk, osobitý, nadčasový humor, sarkastické glosování mezilidských vztahů a celého vějíře neřestí. Jistě i jedinečný krajový kolorit, přesvědčení o harmonickém vztahu mezi přírodou a lidmi či všudypřítomná touha vyvzdorovat si svobodu. Malé i velké čtenáře v tomto výpravném vydání potěší také zbrusu nové kongeniální ilustrace a audiozpracování, které namluvil Arnošt Goldflam.
ukázka z knihy:
Bystrouška vzpamatovala se zatím z úleku a umínila si, že neprojeví ani mrknutím bázně. Netušila chuděra, že ji očekává tvrdá budoucnost mezi lidmi, dny otroctví a po nich teprve po mnohém pokoření návrat k volnosti, doba odvety a konečně také čas štěstí.
Revírník Bartoš uchopil Bystroušku nelidsky za límec jak psa a vítězoslavně si ji prohlížel a uščuřoval se.
„Tož tak, ty kujóne, včil se vymluvíme doma na tebe. Řekneme, že jsem si na vás šel počíhat, a že proto jsem nemohl tak dlouho dom. Škoda, že jsem vás nemohl pochytat všecky. Beztak naděláte nepleché nad pytláka. Blech máš dost, ale z teho si mocka nedělé. My je máme taky, chudáci aji bohatí. Podržíme si tě hezky a doneseme tě dom, ať z tebe majó děcka radost."
Zobrazit více

Parametry

Žánr dětské
Rok vydání 2020
Nakladatelství Host
Autor Rudolf Těsnohlídek
Počet stran 208
Výrobce Host
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
Jazyk české
Váha 535 gramů
ISBN 978-80-275-0346-9
Zobrazit více parametrů