OTTOVA ENCYKLOPEDIE Česká republika  5. svazků + CD-ROM je jedinou původní a úplnou encyklopedií o českých zemích. V devíti kapitolách Příroda, Zeměpis, Památky, Kultura a umění, Lidová kultura a jazyk, Sport, Historie, Stát a společnost, Věda, technika a vzdělávání podává kompletní přehledný obraz o faktech, událostech a osobnostech z minulosti i přítomnosti. Její jedinečnost spočívá v kombinaci tematického a abecedního způsobu uspořádání hesel. Podrobné informace o zeměpisných poměrech,... Celý popis

Koupit za 1 490 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

OTTOVA ENCYKLOPEDIE Česká republika  5. svazků + CD-ROM


je jedinou původní a úplnou encyklopedií o českých zemích. V devíti kapitolách Příroda, Zeměpis, Památky, Kultura a umění, Lidová kultura a jazyk, Sport, Historie, Stát a společnost, Věda, technika a vzdělávání podává kompletní přehledný obraz o faktech, událostech a osobnostech z minulosti i přítomnosti. Její jedinečnost spočívá v kombinaci tematického a abecedního způsobu uspořádání hesel.






Podrobné informace o zeměpisných poměrech, o městech a obcích i o administrativním členění našeho území, o živé i neživé přírodě, o systému a různých formách její ochrany. 





Historie českých zemí od úsvitu dějin až po současnost. Politický systém a právní řád demografické, sociální a národnostní charakteristiky obyvatelstva, vývoj hospodářství, průmyslu a zemědělství. Proces integrace ČR do Evropské unie. 





Život církví, náboženských společností a sekt. 





Všechno o umění: Nejvýznamnější umělci, umělecké slohy, styly a směry i spolky či skupiny. Vývoj a podoba jazyka. Tradiční projevy lidové kultury. Historie i současnost médií. 





Reprezentativní přehled historických, kulturních a technických památek. Vývoj vědy a techniky, teoretického myšlení a vzdělávání. Sport a tělovýchova.





Bohaté ilustrace: Pro větší přehlednost a názornost tisíce barevných i černobílých fotografií, kreseb, map a mapek, schémat či grafů a tabulí.

Formát: 260 x 310 x 50 mm , 3346  stran




 


 
Zobrazit více

Parametry

Žánr encyklopedie
Rok vydání 2006
Nakladatelství Ottovo nakladatelstvo
Počet stran 3346
Výrobce Ottovo nakladatelství
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
Jazyk české