Dávné řecké báje a pověsti zrodila lidová fantazie starověkých řeků v době, kdy lidé ještě neznali ani železný pluh. Vytvořil je génius slavného národa helénů a obstály ve zkouškách tisíciletí. Jen těžko si lze představit kulturního člověka, který by nevěděl, kdo byli Herkules nebo Prométheus, Afrodita či Europa, Kyklopové, Sirény, Múzy nebo hromovládný Zeus. Výběr z těchto bájí a pověstí zpracoval na počátku druhé poloviny minulého století spisovatel Eduard Petiška a čtenáři si knihu, napsanou... Celý popis

Koupit za 268 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Dávné řecké báje a pověsti zrodila lidová fantazie starověkých řeků v době, kdy lidé ještě neznali ani železný pluh. Vytvořil je génius slavného národa helénů a obstály ve zkouškách tisíciletí.

Jen těžko si lze představit kulturního člověka, který by nevěděl, kdo byli Herkules nebo Prométheus, Afrodita či Europa, Kyklopové, Sirény, Múzy nebo hromovládný Zeus.

Výběr z těchto bájí a pověstí zpracoval na počátku druhé poloviny minulého století spisovatel Eduard Petiška a čtenáři si knihu, napsanou velmi moderně, ale přitom s velkou úctou k tradici, oblíbili hlavně pro její poutavost a svěžest. Čtivé, zábavné, prostě hezky napsané.

Staré řecké báje by měl člověk znát, patří to k všeobecnému vzdělání. Znát jména olympských a dalších řeckých bohů, kteří jsou svým chováním tak podobní nám, lidem.

Věk: 6+

Počet stran: 192

Vazba: pevná bez přebalu lesklá

Rozměry: 22 x 29,2 x 1,8 cm
Zobrazit více

Parametry

Žánr báje, mýty, pověsti
Rok vydání 2017
Nakladatelství Ottovo nakladatelstv
Autor Eduard Petiška
Počet stran 192
Výrobce Ottovo nakladatelství
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
Jazyk české
Váha 860 gramů
ISBN 978-80-7451-638-2
Zobrazit více parametrů