Fantazijní příběh o útěku z ledového království samoty na zádech laskavého medvěda. Příběh o přátelství mezi Lindou a Tomášem - chlapcem s Aspergerovým syndromem - mluví i o tom, že nikdo nechce být sám a že s trochou trpělivosti a kreativity je možné získat skvělého kamaráda. Přátelé Tomáš a Linda ze 4. C z horské vesnice Srní nemohou být více odlišní: Tomáš s Aspergerovým syndromem miluje přírodní vědy a nesnáší přestávky, Linda má ráda zvířata a často chodí s hlavou v oblacích. Spojuje je bohatý... Celý popis

Koupit za 244 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Fantazijní příběh o útěku z ledového království samoty na zádech laskavého medvěda. Příběh o přátelství mezi Lindou a Tomášem - chlapcem s Aspergerovým syndromem - mluví i o tom, že nikdo nechce být sám a že s trochou trpělivosti a kreativity je možné získat skvělého kamaráda.
Přátelé Tomáš a Linda ze 4. C z horské vesnice Srní nemohou být více odlišní: Tomáš s Aspergerovým syndromem miluje přírodní vědy a nesnáší přestávky, Linda má ráda zvířata a často chodí s hlavou v oblacích. Spojuje je bohatý vnitřní svět, intenzivní prožívání a výlety do světa snů. Autorka prostřednictvím živých dialogů a citlivých popisů představuje odlišné způsoby myšlení a komunikace dvou různých charakterů. Pomocí akčního příběhu nenásilně vysvětluje čtenářům, v čem se liší děti s Aspergerovým syndromem, jak vnímají realitu, jaké mají potřeby a preference.
Do světa fantazie se Tomáš s Lindou přesouvají nejen ve dne, ale především v noci prostřednictvím knih uložených pod polštářem. Společně se vydávají do poetické zimní krajiny za medvědem Björnem a sobem Magnusem, kterého jako laskavého průvodce pro Tomáše do knihy přikreslila všímavá Linda. Díky snovému prožitku se Tomáš lépe vyrovnává s výzvami reálného života jako naučit se bruslit nebo zúčastnit se maškarního plesu.
Zobrazit více

Parametry

Žánr beletrie
Rok vydání 2024
Nakladatelství Albatros
Autor Zuzana Csontosová
Počet stran 92
Výrobce Pasparta
Vazba vázaná
Jazyk české
Váha 372 gramů
ISBN 978-80-88429-99-9
Zobrazit více parametrů